Friday, August 30, 2019

රුව ගුණ වඩවන ECO-V ගෙවත්තේ පලා වර්ග

රුව ගුණ වඩවන ECO-V ගෙවත්තේ පලා වර්ග


ECO-V අපේ සුවිශේෂීම අංගය තමයි අපේ කාබනික ගෙවත්ත. ඒ පිළිබඳව වැඩි දුර කියවන්න. http://thirasi.blogspot.com/2018/03/eco-v.html


ඉතින් අපේ ගෙවත්තේ තියන පලා වර්ග කිහිපයක් පිළිබඳව කෙටි සටහනක් තමයි මේ. පලා වර්ගවල විටමින් C වලට අතිරේකව පෝෂණ පදාර්ථ රැසක් පවතී. යකඩ, කැල්සියම්, පොස්පරස්, මැංගනීස්, පොටෑසියම, සින්ක් වැනි ඛනිජ ද්‍රව්‍යයන්ගෙන්ද පලා වර්ග පොහොසත්‍ ය. මෙරට ළමා පරපුර අතරින් මන්දපෝෂණයෙන් පෙළෙන පිරිසක් තවමත් දක්නට හැකි බව සංඛ්‍යා ලේඛන දත්ත මගින් තහවුරු වන අතර ඊට ප්‍රධාන හේතුව ලෙස සැලකෙන්නේ යකඩ ඌනතාවයයි. ඒ සඳහා සාර්ථකම විසඳුම ලෙස පලා වර්ග ආහාරයට ගැනීම නම් කල හැකිය. 
අපගේ අතීත මුතුන් මිත්තන් ඔවුන් ජීවත් වූ ගැමි පරිසරයෙන් ඉතාමත් සුලබව සොයා ගත් පලා වර්ග රාශියකි. ඔවුන්ගේ ශරීර සෞඛ්‍යය යහපත් තත්ත්වයෙන් තබා ගැනීමටඑය මහඟු දායකත්වයක් සපයන්නට ඇත. පහත සඳහන් වන්නේ ශ්‍රී ලංකාවේ ඔබට පහසුවෙන්ම සොයා ගත හැකි ඉතාමත් ගුණදායක පලා වර්ග කිහිපයකි. 


ගොටුකොළ


ගොටුකොළ ආහාරයට ගැනීමෙන් බුද්ධිය සහ මතක ශක්තිය වර්ධනය වන බව සමාජයේ බෙහෙවින් ප්‍රසිද්ධ සංකල්පයකි.  උගුරේ සෙම කපා හැරීමටද, කටහඬ මිහිරි වීමටද, පීනස් රෝගීන්ටද, පණු අමාරුවටද ගොටුකොළ ඉතාම සුදුසු ආහාරයක් බව සඳහන් වේ. ඇස් පෙනීම වර්ධනය, තරුණ බව රැක ගැනීම, හිසකෙස් නීරෝගීව දීප්තිමත්ව තබා ගැනීම, සිරුරේ අනවශ්‍ය මේදය ඉවත් කිරීම, රූප සොභාව වර්ධනය, යහපත් නින්දක් ලැබීම, කට හා තොල් පැලීම සුව කිරීම සහ ලේ වැඩීමටත් ගොටුකොළ සුදුසු වන අතර මෙහි යකඩ ද බහුලව අඩංගු වේ.

මුගුණුවැන්නා


මේවා ඇස් පෙනීම දුර්වල අයට සහ ඇසේ සුද මතු වීම වැළැක්වීමට ඉතා ගුණදායී වේ. මළබද්ධය සුව කිරීමට සුදුසු වන අතර ලේ වැඩීම සහ ලේ පිරිසිදු කරයි. කැරොටීන්, යකඩ සහ කාබෝහයිඩ්‍රේට් ද සැලකිය යුතු ප්‍රමාණ වලින් අඩංගු වේ.

කතුරුමුරුංගා 


ඇස් පෙනීමට, අක්ෂි රෝග මර්ධනයට, පීනස් රෝගයට, මළබද්ධය දුරු කිරීමට, හිසකෙස් වර්ධනයට, තොල් හා දිව පැලීම, කට වණ වීම සුව වීමට සහ ශරීරයේ විශ නැසීමට දායක වේ.  එමෙන්ම පිළිකා වැළඳීම මර්ධනය කරන අතර ආහාර දිරවීමට උදව් කරමින් ශරීරයට ප්‍රමාණවත් යකඩ ප්‍රමාණයක් ලබා දේ.

නිවිති



නිවිති කොළ යොදා දෙල් ආදී උෂ්ණ ආහාර පිසීමෙන් එහි ඌෂ්ණාධික බව අඩුවන අතර නිවිති කොළයේ ඇති සම්පූර්ණ පෝෂණ ගුණය ලබා ගැනීමට නම් හොඳින් සෝදා විනාඩි 3ක් පමණ හුමාලයේ තම්බා ලුණු හා ගම්මිරිස් කුඩු ඉස ආහාරයට ගැනීම ඉතා සුදුසු වේ. සිරුර සිසිල් කර ලේ වඩවමින් ඉහළ යකඩ ප්‍රමාණයක් ලබා දේ. 

කුරිඤ්ඤං කොළ


අංශභාගය, අධික රුධිර පීඩනය, ආතරයිටීස් හා දියවැඩියාව යන රෝගාබාධ සඳහා ඖෂධීය ගුණයක් මේවායේ ඇති බව සඳහන් වේ. 

තෙබු කොළ


තෙබු කොළ වල රුධිරයේ සීනි මට්ටම හා කොලොස්ටරෝල් පාලනය කිරීමේ ඖෂධීය ගුණයක් තිබෙන බවට විශ්වාසයක් තිබේ.

මුරුංගා කොළ


මුරුංගා කොළ වල විටමින් A, විටමින් C, යකඩ සහ කැල්සියම් බහුලව අඩංගු වේ. මුරුංගා කොළ ආහාරයට ගැනීමෙන් අස්ථි ශක්තිමත් වීම, රුධිරය පිරිසිඳු වීම, ශරීරයේ ප්‍රතිශක්තිය වැඩි වීම සහ සිරුරේ දුර්වලතා මඟ හැරී යාම වැනි වාසි රැසක් අත් කර ගන්න පුළුවන්.

නීර ලීක්ස්


ඉතින් ඔබේ නිවසේ පුංචි ඉඩකඩක නිවසේ සාමාජිකයන්ගේ පරිබෝජනයට අවශ්‍ය ප්‍රමාණයට වස විසෙන් තොරව පලා වර්ග කිහිපයක් හෝ වගා කරගෙන සෞඛ්‍ය සම්පන්න ජීවන රටාවකට මග පාදා ගන්න ඔබටත් හැකියි.  




No comments:

Post a Comment